​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Tagrestaurering og fuger på bevaringsværdigt bindingsværkshus i Charlottenlund

Guldmann Dam har udført renovering af tag og tagisolering samt håndlavede kobbertagrender og fuger i murværk på et bevaringsværdigt hus ved Dyrehaven i Charlottenlund. Huset er bygget i Nationalromantisk stil og har en fredningsstatus med bevaringsværdien 3.

Erik fortæller: ”Da vi havde forelsket os i huset, besøgte vi ejeren - en læge som for nyligt var blevet skilt - og han fortalte os, at huset var bygget af en grosser fra København i 1926. Da det blev bygget, var området mest plantage, og huset blev oprindeligt bygget som sommerhus til grosseren. Mens vi forhandlede med ejeren, fortalte han, at selveste Piet Hein også var interesseret i at købe huset. Men lægen var en fair mand, og vi fik lov at købe huset, fordi vi kom først”.

Det charmerende hus trængte til tagrestaurering

Parret Karen og Erik Oxenbøll købte huset, fordi det ligger godt placeret i området omkring Dyrehaven, og fordi det er et charmerende romantisk bindingsværkhus med udvendigt synligt bindingsværk og mange vinduer, der giver et godt lys i hele huset. ”Jeg er selv historiker af uddannelse, og selv om huset ikke er så stort, blev vi enige om, at det hus skulle vi bare have,” fortæller Erik og fortsætter: ”Slotsvej går fra Ermelunden og fører lige op til Bernstorff Slot. Fra 1931 til 1953 var der også en sporvognslinie lige her uden for huset. Sporvognen ’Linie 15’ blev indført efter pres fra det finere borgerskab, der ville kunne tilbyde transport til deres gæster, når de skulle holde selskab. Linie 15 kørte ad Slotsvej og helt frem til en sti, der førte til ’Røde Port’ i Dyrehaven - så kunne de også nemt og bekvemt tage på skovtur i Dyrehaven - Skinnerne ligger sikkert stadigvæk lige nede under asfalten”.

Rådgiver og murer

”Vi laver ikke så meget selv, når det gælder istandsættelse af huset – vi er jo ikke selv håndværkere,” fortæller Erik og fortsætter: ”Vi vil gerne have, at tingene bliver lavet ordentligt, og at det passer til huset. Det er vigtigt for os, at vi har tillid til de rådgivere og håndværkere, der er sat til arbejdet. Da vi fik omlagt vores have, fik vi også hjælp fra en havearkitekt.

Havearkitekten havde erfaring, inspiration og gode ideer. F.eks. er vores stentrappe der går fra huset og ned i haven, en tro kopi af blomsterkunstneren Tage Andersens trappe ned til hans kælderbutik. Nu her da vi skulle i gang med renoveringen af huset, kunne vi ikke rigtigt finde en murer vi havde tillid til kunne udføre opgaven. Vi kontaktede derfor Center for bygningsbevaring i Raadvad som har hjulpet os med kontakt til arkitekt Gorm Lindum og til Guldmann Dam / Prenor, som har erfaring med tagrenovering på fredede og bevaringsværdige bygninger”.

Rådgivning: Arkitekt Gorm Lindum samt Center for bygningsbevaring Raadvad.

Entreprenør, murermester og projektleder: Guldmann Dam / Prenor.

​​

>> Kontakt os

Se også facaderenovering med kalk

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk