​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Facaderenovering af den historiske ”Skrivergården” ved Birkerød Sø

Guldmann Dam / Prenor har udført facaderenovering af hovedbygningen på den 4-længede ”Skrivergården”, der ligger ned til Birkerød Sø. Skrivergårdens historie kan følges langt tilbage i tiden - fra kronegods i 1660 under Hirschholm og Christian d. 5. til bolig for kendte forfattere, kunstnere og arkitekter op igennem årene.

I 1927 købte forfatteren Hans Ahlmann gården, som dengang hed ”Blegdammen”, idet den gennem mange år havde været ejet af "Blegemænd”, som vaskede tøj i vandet fra Birkerød Sø og blegede det på græsset rundt om ejendommen. Derefter blev gården kaldt ”Skrivergården” og senere er gården delt op i 3 selvstændige matrikler med forskellige ejere.

Hovedbygningen, på ”Skrivergården”, ejes i dag af Lone og Torben Bregnhøj, som gennem de seneste år har fået renoveret og istandsat det meste af huset.​

​​

Lone kommer fra Grenå, og Torben fra Birkerød, hvor hans forældre stadigvæk bor. Da Lone og Torben skulle til at udvide familien, synes de at deres lejlighed på Østerbro var for lille, og interessen for at flytte til noget større, og mere ”børnevenligt”, meldte sig.

Torben ville egentlig ikke tilbage til Birkerød, men familienetværk, natur og kort afstand til indkøbsmuligheder, vejede tungt på vægtskålen, da parret skulle finde deres næste bolig.

​​

Lone kan godt lide den gamle og romantiske stil, så da parret kiggede på boligannoncer blev de interesseret i ”Skrivergården” i Birkerød. Gården ligger i en gammel hyggelig bydel omkring Birkerød Sø, og stadigvæk kun 10 min. gang fra Birkerød centrum, hvor der er gode indkøbsmuligheder.

​​

Entreprenør og murermester: Guldmann Dam / Prenor.

>> Kontakt os

Forfattere og kunstnere der har boet på "Skrivergården":

1927: Forfatter Hans Ahlmann.

1930: Maler og tegner Axel Mathiesen.

1934: Forfatter Sven Rindow.

1941: Forfatter H.C. Branner.

1944: Forfatter Jacob Paludan.

1947: Billedhugger og sølvsmed Søren Georg Jensen.

Guldmann Dam har først afrenset facaden med lavtryks-våd-sandblæsning og udskiftet fugerne i murværket, hvorefter overfladen er filset med ren kalkmørtel og til sidst kalket (vådt i vådt) med jernvitriol, som giver bygningen den rigtige åndbare overflade og den originale varme orange farve.

• Se også tagrenovering, isolering og fuger i murværk.

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk