​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Restaurering af granit- / bronzekunstværk for Nykredit på Kalvebod Brygge

Guldmann Dam / Prenor har restaureret granitsoklen på Per Kirkebys kunstværk på pladsen ved Nykredits Glaskuben.

Granitsoklen på Per Kirkebys store bronze-/granitkunstværk på pladsen ved Nykredit Glaskuben i København er restaureret af Guldmann Dam / Prenor. 

Pladsen ved Glaskuben er den første plads i København, hvor Per Kirkeby har løst opgaven med bronzeskulpturer. De i alt 20 bronzeskulpturer på ca. 1 meters højde, er monteret på en arkitektonisk granitstruktur, der løber som et ornamentalt bånd langs med havnekajen.

Granitornamentet fungerer på én gang som sokkel for bronzeskulpturerne, som siddeplads for forbipasserende og som et selvstændigt skulpturelement, beslægtet med Per Kirkebys arkitektoniske murstenskonstruktioner.

Granitbåndet afgrænser pladsen samtidig med, at skulpturernes antydede frontalitet væk fra pladsen forbinder den med vandsiden.

Oplevelsen af udsmykningen pendulerer mellem overskuelse af hele strukturen og granskninger af de enkelte skulptures detaljer og udtryk.

De 20 bronzeskulpturer er blevet til over en tre-årig periode og fordeler sig groft taget i to grupper. Ti af bronzeskulpturerne rummer elementer fra forskellige kropsdele, mens de andre ti har indarbejdet symboler af en mere

metafysisk karakter med referencer til fødsel, død og genfødsel.

Per Kirkebys udsmykning er skabt til en helt ny plads i København, der indrammes af Nykredits domicil i nord, Hotel Marriott i syd, mens øst/vest aksen udgøres af havnebassinet og Kalvebod Brygge.

Pladsen har ikke indbudt til en traditionel, klassisk løsning omkring et centralt midtpunkt. Tværtimod har Per Kirkeby valgt at understrege havnefrontens forløb med den ornamentale struktur, der er placeret helt ned langs vandet, og i princippet kunne fortsætte i det uendelige.

Bygherre:  Nykredit


Hovedentreprenør:  Guldmann Dam / Prenor


Kunstner:  Per Kirkeby

​Kontakt Guldmann Dam / Prenor

Guldmann Dam / Prenor har restaureret granitsoklen på det smukke Per Kirkeby kunstværk ved Nykredit. Kunstværket fungerer både som bænk/siddeplads og skulptur. ​(Se billedgalleri nederst på siden).

Guldmann Dam / Prenor konstruerede et flytbart overdækket stillads på hjul som blev rullet hen over kunstværket i takt med restaureringen skred frem.

(Se billedgalleri nederst på denne side).​​​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk