​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Facaderestaurering af det 230 år gamle stråtækte bondehus
på Vangede Bygade i Gentofte

Guldmann Dam / Prenor har restaureret facaden på den ældste bygning i området omkring Vangede Bygade.

Huset er bevaringsværdigt grundet sin kulturhistorie og alder.​

På initiativ af Provst Haeg, og støttet af Grev Bernstorff, blev det stråtækte bondehus på Vangede Bygade 55 opført i 1786 som Vangede Skole.

Da skolens elevantal voksede blev bygningen i 1850 udvidet og istandsat. Men i 1881 blev pladsen alligevel for trang og skolen flyttede til den bygning, hvor Vangede Bibliotek ligger i dag.

I 1882 flyttede Vangede Asyl ind i huset. Vangede Asyl flyttede ud i 1919 hvor Gentofte Kommune overtog huset, hvorefter den lokale politibetjent flyttede ind. I 1930 flyttede menighedssygeplejesken også ind. 

Omkring 1945 blev huset indrettet til postindleveringssted.
I 1958 flyttede postindleveringen ud og huset blev derefter indrettet til kirkekontor og kirkebetjentbolig. I 1974 flyttede kirkekontoret og lokalerne blev i 1977 udlejet af Gentofte Kommune til Charlotteklubben som stadig bor der idag.

Guldmann Dam / Prenor har udført murerarbejder med forprøver for farve- og materiale, afrensning af facaden med vådsandblæsning, fugearmering, sætningsrevner, opmuring af ståltegl, puds af træoverliggere, opmuring af false, genopbygning af kalk-puds-lag og slutbehandling med kalk-materialer samt El-arbejder, VVS-arbejder og maler-arbejder.​

Bygherre: Gentofte Kommune

Entreprenør: Guldmann Dam / Prenor

(Se billedgalleri nederst på denne side).​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk