​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Facaderestaurering af det 230 år gamle stråtækte bondehus
på Vangede Bygade i Gentofte

Guldmann Dam / Prenor har restaureret facaden på den ældste bygning i området omkring Vangede Bygade.

Huset er bevaringsværdigt grundet sin kulturhistorie og alder.​

På initiativ af Provst Haeg, og støttet af Grev Bernstorff, blev det stråtækte bondehus på Vangede Bygade 55 opført i 1786 som Vangede Skole.

Da skolens elevantal voksede blev bygningen i 1850 udvidet og istandsat. Men i 1881 blev pladsen alligevel for trang og skolen flyttede til den bygning, hvor Vangede Bibliotek ligger i dag.

I 1882 flyttede Vangede Asyl ind i huset. Vangede Asyl flyttede ud i 1919 hvor Gentofte Kommune overtog huset, hvorefter den lokale politibetjent flyttede ind. I 1930 flyttede menighedssygeplejesken også ind. 

Omkring 1945 blev huset indrettet til postindleveringssted.
I 1958 flyttede postindleveringen ud og huset blev derefter indrettet til kirkekontor og kirkebetjentbolig. I 1974 flyttede kirkekontoret og lokalerne blev i 1977 udlejet af Gentofte Kommune til Charlotteklubben som stadig bor der idag.

Guldmann Dam / Prenor har udført murerarbejder med forprøver for farve- og materiale, afrensning af facaden med vådsandblæsning, fugearmering, sætningsrevner, opmuring af ståltegl, puds af træoverliggere, opmuring af false, genopbygning af kalk-puds-lag og slutbehandling med kalk-materialer samt El-arbejder, VVS-arbejder og maler-arbejder.​

Bygherre: Gentofte Kommune

Entreprenør: Guldmann Dam / Prenor

(Se billedgalleri nederst på denne side).​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk