​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Ombygning og energioptimering af bevaringsværdigt gårdhavehus
tegnet af arkitekterne Halldor Gunnløgsson og Jørn Nielsen

Guldmann Dam / Prenor har ombygget, renoveret og energioptimeret et af de attraktive bevaringsværdige gårdhave-rækkehuse på Krokusvej/Gardeniavej i Hørsholm.​

Huset er et ud af 32 bevaringsværdige gårdhuse i en usædvanligt helstøbt rækkehusbebyggelse med parallelle stokke opført i 1964.

Bebyggelsen, der er opført af gule mursten med tage belagt med røde vingetegl, ligger på en langstrakt grund der skråner nedad mod vest med en smuk udsigt over åbne grønne engarealer hvor der går fritgående køer.

Grundens skråning er af arkitekterne udnyttet ved at en del af husene har fået en ekstra etage til den ene side, mens et stueplan hævet over vejens plan sikrer mod indkig, og samtidg sørger for lys og udsigt.

Bebyggelsen er præget af en meget stærk helhedsfølelse, og tyder på en arkitekt med stor indlevelse og respekt for menneskelige behov og proportioner.

Nord for husene er en smal park med en sympatisk landskabelig behandling og et storslået vue over dalen mod vest.

Der er endvidere et stisystem, der forbinder de forskellige bygninger, som muliggør bevægelse fri fra trafikerede veje.

Bebyggelsen har en nøje gennemtænkt vejbeplantning, der understreger de skulpturelle gavle, som står majestætisk på række hen ad vejen.

Et byggeri som dette er følsomt overfor forandringer, og ejerne fortjener ros for at have holdt anlægget så fint og velbevaret som det er.​

Guldmann Dam / Prenor har ombygget, renoveret og energioptimeret huset med respekt for bebyggelsens udvendige homogene karakter som bør bevares.

Fakta:

Hovedentreprenør på ombygningen: Guldmann Dam / Prenor.

Arkitekt på ombygningen: Bjarke Christensen

Arkitekter: Halldor Gunnløgsson og Jørn Nielsen

Bevaringsværdi: 2

Opført: 1964

Kontakt Guldmann Dam / Prenor hvis du vil vide mere om ombygning og renovering.

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk