​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Facaderestaurering af fredet ejendom på Nikolaj Plads

Guldmann Dam / Prenor har udført murerarbejdet på facaderestaureringen

af den fredede ejendom beliggende på Nikolaj Plads 5.

Nikolaj Plads 5 blev opført i 1853-1854 af Hans Peter Lorentzen som var grosserer i København. Hans Peter Lorentzen var en af de helt store byggespekulanter i København i midten af 1800-tallet. 

H. P. Lorentzen tjente sin formue ved bl.a. at producere silkehatte, og de penge han tjente investerede han gerne i markante grunde i København. Han købte og bebyggede bl.a. hele den østlige side af Nikolaj Plads, hvor han opførte 7 ejendomme - heriblandt Nikolaj Plads nr. 5. Bygningen blev fredet i 1959 og har nu fået en tiltrængt facaderestaurering.​

Facaderestaurering udført med respekt for den fredede ejendom og gammel byggeskik

Arkitekten der stod bag opførelsen af Nikolaj Plads 5 tilbage i 1853 var P.C. Hagemann. Ejendommens facade er et godt eksempel på den tids byggeskik, hvor hele facaden er dækket med dekorative kvadder og smukke figurer, buer og hvælvinger. Guldmann Dam / Prenor har udført facaderestaureringen med respekt for den fredede ejendom og den gamle byggeskik.

Ejendommen ejes i dag af C. F. Rich & Sønner A/S som under 2. verdenskrig og besættelsen af Danmark, blev kendt for at producerer og markedsføre erstatningskaffen ”Rich’s” som havde sloganet – ”Det er Rich’s der driks!”.

Erstatningskaffen blev solgt langt op i 50'erne, da der var folk der havde vænnet sig til at drikke surogatkaffen, og så var der også de kaffedrikkere der ikke ville starte med at drikke "rigtig" kaffe, i tilfælde af at det blev dårlige tider igen.

Bygherre: C. F. Rich & Sønner A/S.

Arkitekt: Arkitekterne Andersen og Forsberg, Henning Andersen.

Murer: Guldmann Dam / Prenor.

Stukkatør: Ove H. Svensson & Søn.​

Før facaderestaurering - afrensning af facaden. (Se billedgalleri nederst på siden).

Efter facaderestaurering. Facade set fra Nikolaj Plads. (Se billedgalleri nederst på denne side).​​​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk