​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Facaderestaurering af fredet ejendom på Nikolaj Plads

Guldmann Dam / Prenor har udført murerarbejdet på facaderestaureringen

af den fredede ejendom beliggende på Nikolaj Plads 5.

Nikolaj Plads 5 blev opført i 1853-1854 af Hans Peter Lorentzen som var grosserer i København. Hans Peter Lorentzen var en af de helt store byggespekulanter i København i midten af 1800-tallet. 

H. P. Lorentzen tjente sin formue ved bl.a. at producere silkehatte, og de penge han tjente investerede han gerne i markante grunde i København. Han købte og bebyggede bl.a. hele den østlige side af Nikolaj Plads, hvor han opførte 7 ejendomme - heriblandt Nikolaj Plads nr. 5. Bygningen blev fredet i 1959 og har nu fået en tiltrængt facaderestaurering.​

Facaderestaurering udført med respekt for den fredede ejendom og gammel byggeskik

Arkitekten der stod bag opførelsen af Nikolaj Plads 5 tilbage i 1853 var P.C. Hagemann. Ejendommens facade er et godt eksempel på den tids byggeskik, hvor hele facaden er dækket med dekorative kvadder og smukke figurer, buer og hvælvinger. Guldmann Dam / Prenor har udført facaderestaureringen med respekt for den fredede ejendom og den gamle byggeskik.

Ejendommen ejes i dag af C. F. Rich & Sønner A/S som under 2. verdenskrig og besættelsen af Danmark, blev kendt for at producerer og markedsføre erstatningskaffen ”Rich’s” som havde sloganet – ”Det er Rich’s der driks!”.

Erstatningskaffen blev solgt langt op i 50'erne, da der var folk der havde vænnet sig til at drikke surogatkaffen, og så var der også de kaffedrikkere der ikke ville starte med at drikke "rigtig" kaffe, i tilfælde af at det blev dårlige tider igen.

Bygherre: C. F. Rich & Sønner A/S.

Arkitekt: Arkitekterne Andersen og Forsberg, Henning Andersen.

Murer: Guldmann Dam / Prenor.

Stukkatør: Ove H. Svensson & Søn.​

Før facaderestaurering - afrensning af facaden. (Se billedgalleri nederst på siden).

Efter facaderestaurering. Facade set fra Nikolaj Plads. (Se billedgalleri nederst på denne side).​​​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk