​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Energioptimering og isolering af tag, facade og fundament

Der er store besparelser at hente ved at energioptimere og efterisolere din ejendom.

Kontakt Guldmann Dam / Prenor for uforpligtende tilbud på energioptimering og renovering. Kontakt os her.

At optimerer energiforbruget i boligen, er i dag mere relevant end nogensinde før. Olie-, gas-, fjernvarme- og elpriserne stiger, vejrforholdene forandre sig, og samtidig er det de miljøvenlige og energioptimerede boliger som boligkøbere efterspørger. Der er kommet nye regler for efterisolering ved renovering, og det energivenlige hus er den mest attraktive bolig - både nu og i fremtiden.

Hvor betaler det sig bedst at energioptimerer bygningen?

Først og fremmest bør du se på bygningens tag og loft. Varmen fra boligen vil altid søge opad og ud gennem taget og loftet - herigennem forsvinder ca. 15% mere varme, end der forsvinder ud gennem en væg. Kontroller om taget og loftet er tilstrækkeligt isoleret? Er der utætheder og kuldebroer der kan føre til råd og svamp? Er taget tæt og modstandsdygtigt over for regn, blæst og evt. fygesne?

Hvis loft og mur er dårligt isoleret, og hvis vinduer er utætte, vil varmen sive ud. Energioptimering og isolering kan være en rigtig god investering, og den kan hurtigt tjene sig hjem, på det du sparer i varme.

For at anskueliggøre de økonomiske konsekvenser af energioptimerende tiltag på et hus, har bygningskultur2015 et projekt der beskriver effekten af energioptimering og isolering på et referencehus. Læs mere her.

Den samlede udgift til energioptimering af referencehuset beløb sig til 157.000,- kr. Før energirenoveringen var det årlige brutto energiforbrug på 53.400,- kr. Efter energirenoveringen var forbruget på 28.100,- kr. Besparelsen var således på 16.000,- kr pr. år. Medtages udgiften til omlægningen, bliver den årlige nettobesparelse på 7.500,- kr.

I året efter energirenoveringen viste det sig, at besparelsen på husets energiforbrug var på 22.300,- kr. i stedet for de beregnede 16.000,- kr. Det betyder, at den samlede årlige nettobesparelse det første år var 13.800,- kr. i stedet for 7.500,- kr. som først antaget. Den yderligere besparelse skyldtes stigende oliepriser og et lavere varmeforbrug. Husets tidligere olieforbrug blev nedsat til under halvdelen. Det betyder, at co2-udslippet er blevet mere end halveret. Kilde: Bygningskultur 2015

Erfaring med energirenovering og isolering

Der findes mange metoder til energioptimering og isolering. Optimeringen kan laves både indvendigt og udvendigt. I vurderingen af hvilke metoder der er bedst for din ejendom, er der mange faktorer der skal tages i betragtning og vurderes af en byggeteknisk fagmand.

Det er vigtigt at tagarbejde, isolering og energioptimering udføres af en håndværker der har erfaring. Arbejdet indeholder mange elementer og konstruktionen skal laves rigtigt, så der ikke efterfølgende opstår kuldebroer og dannes grobund for råd og svamp.

Et nyt eller renoveret tag, og ny isolering, er nok nogle af de boligforbedringer, der ikke umiddelbart er lige så spændende som at investere i f.eks. et nyt køkken eller et nyt badeværelse. Men energioptimering af dit tag og din bolig er som regel en rigtig god investering, der giver besparelser på varmeregningen og forbedring af husets værdi og indeklima.

Guldmann Dam og Prenor laver energirenovering af både små og store projekter. Lige fra udskiftning af vinduer til den mere komplicerede tag- og facaderenovering. Hvis du overvejer at energirenoverer så kontakt os for et uforpligtende tilbud. Du kan være sikker på at vi har den nødvendige viden og erfaring til at udføre dit projekt med fokus på kvalitet, pris, levering og service.

Dette hus er energioptimeret og totalrenoveret både indvendigt og udvendigt af Guldmann Dam / Prenor.
Renoveringen er udført over flere etaper indeholdene: I
solerering, tag- og facaderenovering, ombygning, tilbygning til køkken og tilbygning af havestue, vinduer og døre, udvendige og indvendige trapper, badeværelser, køkken, kloak, højvandssikring af kælder, flise- og trægulve, el-installationer, malerarbejde, dræn ved fundament, haveterræn samt udendørs flisebelægning og terrasser.

Tagrenovering af etageejendom udført af Guldmann Dam / Prenor.

Tilskud til energiforbedringer:

Håndværkerfradrag fra SKAT

Der gives håndværkerfradrag fra SKAT i hele 2012 på arbejdsløn.

Se hvor nemt det er at få håndværkerfradrag >> Klik her

​​

Tilskud fra energiselskaber

Energiselskaberne er forpligtiget til at yde tilskud eller hjælp til energiforbedringer.

Kontakt altid dine energiselskaber for at høre hvilken form for tilskud eller hjælp de giver til dit energispareprojekt.

Du skal altid kontakte energiselskaberne inden du går igang med dit projekt.

F.eks. har HNG og DONG deres egne hjemmesider hvor du kan søge om tilskud: HNG naturgas, DONG energy.

>> Kontakt Guldmann Dam / Prenor hvis du vil have hjælp til tilskud fra energiselskaber.​

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk