​​Telefon: 53 54 55 30

E-mail: info@prenor.dk

Heerings Gaard – Nordea Fonden
​Vedligehold og istandsættelse af facader

Guldmann Dam / Prenor har istandsat de pudsede og kalkede facader samt udskiftet skifferportaler på Nordea Fonden der har til huse i Heerings Gaard på Christianshavn.

(Billedgalleri nederst på denne side...)

Guldmann Dam / Prenor har istandsat de pudsede og kalkede facader samt udskiftet skifferportaler på Nordea Fonden der har til huse i Heerings Gaard på Christianshavn.

Facaderne havde en del skader, som følge af fugt og salte i murværket. Ligeledes var en del tidligere overfladereparationer fejlagtigt udført med cement.
​Skaderne ses tydeligt på billederne i galleriet nederst på denne side som er taget før istandsættelsen...

Nordea Fonden er beliggende i flere meget forskellige historiske bygninger. Bygningerne er sammenkoblet fra Heerings Gaard på Over gaden neden vandet med de omkringliggende bygninger på Wildersgade.

Den klassicistiske købmandsgård ”Heerings Gaard” fra 1785 er en tidsmaskine, og stedet rummer et enestående stykke dansk kulturhistorie.

Heerings Gaard var oprindeligt anlagt som bryghus, men da den bornholmske søkaptajn Hans Peder Kofoed i 1785 overtager gården opfører han i stedet en for sin tid et moderne klassicistisk hus i tre etager plus kvist. Over porten opsætter han en lille udhugget klov med fod, en kofoed, der kan ses i dag. Søkaptajnen bor her med sin atten år yngre kone Marie, den "optagne" søn Johan Peder fra Sankt Croix og et personale bestående af bl.a. skriverkarl, tjenestepige og bryggersvend.

Da Marie Kofoed i 1812 bliver enke, begynder hun godtgørende arbejde og uddeler blandt andet legater til bl.a. sømandsenker og deres børn, uformuende kvinder og ugifte kvinder. Hun dør i 1838.

​​

I 1838 køber Peter Frederik Heering huset for 18.000 rigsdaler sølv, og giver stedet sit navn. Huset bliver hjem for fem generationer i Heeringsslægten og internationalt hovedsæde for firmaet Peter F. Heering. Firmaet producerer kirsebærlikøren Cherry Heering og har rederiet "Heering Line".

I 1977 overtager Privatbanken Heerings Gaard. Dele af bygningen udlejes bl.a. til Udenrigsministeriet.

I 1999 skifter huset igen ejer, da Nordea-fonden overtager bygningerne.

(Kilde: nordeafonden.dk/om-os/historie/heerings-gaard).

​​

Bygherre: Nordea Fonden

Entreprenør: Guldmann Dam / Prenor A/S

​​

​​​

​Kontakt Guldmann Dam / Prenor

​​

Billederne i galleriet herunder er fra
FØR istandsættelse. -
Fotografen er på vej med nye billeder!

Har du spørgsmål?

Så er du mere end velkommen til at kontakte os via nedenstående formular.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Guldmann Dam - Pre/nor A/S  |  CVR.28113072  |  Telefonvej 6, 2860 Søborg  |  Telefon: 53 54 55 30  |  E-mail: info@prenor.dk